torsdag 3. desember 2009

Dia Mundial de la Lucha contra el SIDA

1. desember er dagen da verden setter fokuset på HIV og AIDS - problematikken, med kampanjer for å fremme prevensjon, hindre stigmatisering og diskriminering av folk med HIV/AIDS, og generell opplysning om hva HIV og AIDS er, hvordan viruset smitter - og hvordan det ikke smitter. Iquitos har lenge vært en av de byene i Peru som har hatt høyest andel smittede og syke - heldigvis har tallene sunket de siste årene, men det er fremdeles et stort problem.

På La Restinga arbeides det mye med opplysning om HIV og AIDS, og vi var godt representerte på markeringen i Iquitos sentrum. Ungdommene fra "Crea Belen" har jobbet med et skuespill om graviditet og HIV -smitte, mens gjengen fra "Aula Movil", et prosjekt som holder til på La Restinga, har jobbet med en instruktør fra Lima og presenterte en ekspresjonistisk dans om det å ha ulike seksuelle identiteter - et utrolig flott arbeid. Capoeiragruppen hadde et forrykende show - og måtte tilslutt avbrytes av arrangørene fordi de sprengte tidsrammene - god stemning med andre ord. Mange ulike organisasjoner og prosjekter var representert, løpesedler, røde sløyfer og kondomer ble delt ut i ett sett, og værgudene holdt regnet til arrangementet var ferdig, en stor prestasjon i disse regntider.

Her følger noen bilder fra markeringen og fra øvelsene:


                                         

Gjengen fra "Crea Belen"

Cynthia, Sileny, Andres og Nathalia på øvingene på La RestingaMarkeringen 1. desember - bastante gente!           Skuespillet ble en stor suksess

Capoeira

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar