søndag 7. mars 2010

Sjekketriks peruvian style- del 2

Jeg har kommet til den konklusjon at jeg aldri vil klare å venne meg til oppmerksomheten her, så når jeg skal ut, putter jeg ørepluggene i ørene, skrur ipoden min på et litt for høyt volum, fester blikket på bakken, og går målrettet dit jeg skal. Denne uken har jeg blitt utsatt for to helt utrolig flaue situasjoner, hvor jeg ikke har hatt ipoden til å redde meg.

Torsdager er alltid travle dager, ettersom vi har fullt program på jobb, med både engelskundervisning for promotørene, og samling med barna i ”Crea Belén”. Da jeg kom hjem fra jobb i 6-tiden denne torsdagen, var det drepende varmt i leiligheten vår. Jeg lot døren stå på gløtt for å få litt gjennomtrekk, tok av meg shortsen av ren rutine, og gikk inn på badet for å vaske hendene. Plutselig hører jeg at det knirker i døren. Da jeg kommer ut fra badet ser jeg Herr Vecino (naboen vår) som står og titter inn. Han sto i bar overkropp, men åpen bukse, og et slags korsett hengende over skuldrene. Jeg hadde jo som sagt ikke på meg shorts, men det så ikke ut til å bry vår kjære Herr Vecino, som lurte på om jeg kunne gjøre ham en liten tjeneste. Jeg sa at det kunne jeg sikkert, men at jeg ville ta på meg shortsen først… Så forsvant han inn i sin egen leilighet, og noen sekunder etter hører jeg han rope på meg. Med shortsen på, og nøkkelen i hånden gikk jeg inn til Herr Vecino. Der sto han rett opp og ned, rød i trynet, og presset sammen dette korsettet og sa at jeg måtte ta igjen hempene. Dette var altså tjenesten. Jeg skulle hjelpe min overvektige, mannlige, ca 35 år gamle, som hører på ”Like a virgin” i et alt for høyt volum minst ti ganger daglig, nabo, men å ta igjen et korsett. Dette korsettet var for det første alt for lite for ham. For det andre hadde det ca tjue hemper (foran), og for det tredje så var det et skittenbrunt slankekorsett. Da vi ikke kom noen vei med at han skulle presse sammen sidene, mens jeg skulle hekte hempene innpå, så måtte vi bytte taktikk. Jeg satt meg på knær, alt for nærme Herr Vecino, tok et godt tak i hver av sidene på korsettet, og presset sammen magefettet og korsettet, til Herr Vecino fikk hektet på den første hempen. Slik fortsatte vi til alle hempene var lukket igjen, magen tøt ut over og under korsettet, Herr Vecino var svett og jeg ikke visste om jeg skulle grine eller le av dette opplegget. Herr Vecino, som jeg bare har snakket med når vi har måttet be ham om å skru ned volumet på ”Like a virgin”, takket for hjelpen og lurte på om jeg alltid var hjemme i 6-tiden, sånn at jeg kunne hjelpe ham med korsettet i noen uker fremover. Dette er forklaringen på at jeg både fredag og lørdag satt i mørket i leiligheten min- med gjenlukket og låst dør.

Den andre flaue situasjonen fant sted på Jully Spa, treningssenteret mitt her i Iquitos. Etter jul har jeg vært der regelmessig, og en av de mannlige treningsinstruktørene har lagt sin elsk på meg. Han kommer alltid bort for å spørre hvordan jeg har det, og i det siste har han begynt å involvere andre i enveissamtalene sine, nemlig når han roper over hele treningssenteret: ”Vesna, I want you to want me” på veldig dårlig, men akkurat bra nok til at folk skjønner hva han sier, engelsk. Dette har vært flaut nok, men i går tok det kaken. Da jeg kom til Jully, var han ikke på jobb, og jeg tenkte at jeg kunne få meg en fin treningsøkt, i fred fra flaue kommentarer. Men neida, etter at jeg hadde løpt i noen minutter, kommer mister handsome (jeg kaller ham dette fordi han selv tror han er veldig attraktiv) inn døren, og roper: ”Vesna, hvordan har du det? Jeg tror jeg skal synge en sang for deg.” Så skrur han av musikken på Jully (som ALLTID er på), tar mikrofonen selv, og begynner å erklære sin kjærlighet for meg. Innledningen lød som følger: ”Vesna, esta canción es para tí. Te amo”- ”Vesna, denne sangen er til deg. Jeg elsker deg.” Deretter fulgte tre-fire te amo sanger, hvor alle andre på treningsstudioet holdt på å dø av latter, og jeg atter en gang ikke visste om jeg skulle grine eller le. Så tok han seg en pause, kom bort til meg ved siden av tredemøllen, og spurte om jeg har kjæreste. ”Ja”, nesten ropte jeg. ”Vi har vært sammen i fem år, og skal gifte oss i october.” Jeg vurderte å si at jeg var gravid også, men fant ut at løgnen burde være et klart nok hint slik den var. Det hele ble avsluttet med en selvkomponert sang, hvor den gjentakende frasen var: ”Vesna, tilgi meg for at jeg elsker deg”.

1 kommentar:

  1. Haha! Kan ikke forstå at du ikke falt pladask for Mr. Handsome! Treningsintruktør OG han kan synge, hva mer kan du drømme om? :) Hvem er det forresten du skal gifte deg med?

    Jørn

    SvarSlett