torsdag 10. desember 2009

Julekalender

Det nærmer seg jul her i Iquitos, og for oss som er langt hjemmefra er det en mer spesiell tid enn vanlig. Julen for oss som ikke er særlig religiøse handler i stor grad om tradisjoner, og mine tradisjoner finnes ikke i Amazonas. Men for å allikevel komme i litt julestemning har jeg og Vesna begynt med julekalender - noe gøy hver dag! Til nå ser den sånn ut:

1. des: Is!

2. des: Parrilla - grillmat på peruviansk vis.
Ellers går vi ikke ut og spiser i ukedagen, men er det kalender så er det kalender!

3. des: Kino - "Jennifers body".
Ikke gå på kino for å se denne filmen, heller ikke lei den og ikke se den på internett. Trust me.

4. des: Materialistiske ting - parfyme!
Noe av det første jeg klarte å gjøre da vi kom til Iquitos var å knuse Vesna sin parfyme - å for en samvittighet etterpå! - derfor bestemte vi å innføre 3 julekalenderluker som er "materialistiske ting", og den første ble å kjøpe parfyme.

5. des: Gi tid.
For å veie opp for gårsdagens utskeielser ble julekalenderen å gi noen andre tid og oppmerksomhet. Mange av de vi treffer daglig har problemer og vanskelige saker de bærer på - og for oss er  det viktig å kunne være en skulder å gråte på, eller en lekekamerat man kan få litt ekstra hjelp av.

6. des: Casa Fitzcarraldo.
 Av og til er det eneste det er fysisk mulig å gjøre er å bade, og vårt yndlingsbasseng heter Casa Fitzcarraldo. Der har de en hytte over seks etasjer i et tre, en apekatt og kjempegod lemonada. Vi tok med oss Glendy fra La Restinga og sønnen hennes Leo, og tilbrakte noen deilige formiddagstimer ved bassengkanten.

7. des: Julelenker.
Egentlig skulle vi ta med oss noen kjekkaser fra Belen for å spille volleyball, men da de ikke kom ble vi heller venner med en julepyntselger, og fikk to gratis girlandere og kjøpte to til - så nå er rommet pyntet i gull, lilla, grønt og rødt.

8. des: Hm.
Å innrømme at man ikke klarer å finne på en julekalender hver dag er ganske flaut - og ganske sant.

9. des: Kino og parrilla - julekalender x 2!
Siden vi glemte julekalenderen den 8., tok vi en ekstra feiring den 9. Vi så "Las fantasmas del Scrooge" - "A Christmas Carol" - på kino. Ganske bra, men når ikke opp som en av de beste filmene vi har sett. Men i forhold til "Jennifers body" har vi hevet nivået til det dobbelte. Etter kinoen gikk på "El Sitio" - vår favorittparrilla og spiste oss stappmette på grillspyd. For en feiring. For en desember.

1 kommentar:

  1. Konge.. det virker som om dere har det sjukt bra. Morro å lese bloggen deres. Og gleder meg vilt til infield i jan, blir ppppphett!!
    Fred!

    SvarSlett